Wie ben ik?


Graag stel ik mezelf aan u voor

Mijn naam is Jolanda van der Burgt en ben sinds 2008 actief als illustrator.

Jeugd:
Op 26 November 1981 ben ik geboren in Oss en opgegroeid in het dorpje Nistelrode. Als kind was ik altijd aan het tekenen en knutselen. Tijdens het kinderuurtje op televisie, zat ik voor de buis, gewapend met een tekenblok en potlood. Ook deed ik vaak mee met teken- en kleurwedstrijden en won deze met regelmaat. Daardoor wist ik al vroeg dat ik later “iets met tekenen” wilde gaan doen.

Opleiding:
Na de middelbare school ben ik naar het Grafisch Lyceum te Eindhoven gegaan. Dit was een goede basis in grafische technieken. Als jonge zeefdrukker kreeg ik gevoel voor techniek en kleurgebruik, maar het was niet precies wat ik zocht.
Toen de kans zich voordeed, ben ik naar de vrije kunstacademie (voorheen AVKA) in Amsterdam gegaan om mijn technieken verder te ontwikkelen. Deze opleiding was een goede opstap om uiteindelijk in 2004 naar de kunstacademie, de AKV St-Joost academie in Den Bosch te gaan. Daar behaalde ik mijn BACHELOR of DESIGN als illustratieve vormgever.

Naast mijn ander werk, ben ik als freelance illustrator actief voor diverse uitgeverijen en andere opdrachtgevers. Voornamelijk illustreer ik o.a. kinderboeken voor diverse leeftijdsgroepen, educatieve uitgaven en televisie.

Illustreren:
Het mooiste aan illustreren is dat je een schepper bent van je eigen fantasiewereld, zeker bij kinderboeken. Alles is mogelijk en niets is te gek, dieren kunnen praten, mensen kunnen vliegen en niet bestaande werelden worden werkelijkheid. In mijn werk als illustrator, ben ik altijd op zoek naar een perfecte combinatie tussen beeld, compositie en kleur. Elk verhaal is weer een nieuw avontuur en elk boek wordt weer anders en uniek. Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk sfeer te creƫren door emoties in mijn beelden te leggen.